Iluminat si electrice

Cum sa creezi o iluminare ambientala atractiva cu benzile LED

lazy

Lumina ambientala este definita ca fiind iluminarea generala dintr-un spatiu. Disponibilitatea luminii ambientale in intreaga locuinta este una dintre cele mai importante considerente in designul interior. Cu ajutorul benzilor de iluminat cu LED, exista mult mai multe modalitati de a crea in mod eficient lumina ambientala pentru a lumina casa pentru familie si oaspeti.

Benzile luminoase capitalizeaza beneficiile bine-cunoscute ale tehnologiei LED – oferind o lumina ampla si frumoasa, cu costuri energetice reduse si o durabilitate incredibila. Dar mai exista un alt factor important, exclusiv al luminilor in banda, si anume versatilitatea lor suprema in materie de design. Benzile LED pot fi taiate, curbate si conectate pentru a se potrivi oricarui spatiu si pentru a lumina exact acolo unde doriti.

Iata patru moduri de a crea o lumina ambientala atractiva cu ajutorul benzilor LED:

Lumina indirecta

Una dintre cele mai bune utilizari pentru benzile de lumini LED este in proiectele de iluminat indirect. Iluminarea indirecta este o modalitate excelenta de a adauga focalizare, textura, stratificare si culoare de accent in camerele din intreaga casa. Multi oameni aleg sa monteze benzile deasupra dulapurilor din bucatarie, in spatele oglinzilor din baie sau in nise prin holuri. Designerii moderni si-au exprimat preferinta pentru iluminatul indirect datorita modului in care ascunde corpurile de iluminat si pentru ca produce o stralucire uniform distribuita de lumina ambientala in intreaga camera.

Sfat pro: Acordati o atentie sporita pentru a va asigura ca zonele cu consum mare de energie din casa dvs. au o iluminare ampla. Unde se aduna familia? In bucatarie sau in camera de zi? Asigurati-va ca luminile pe care le instalati sunt suficient de stralucitoare pentru a energiza o multime, facandu-i pe toti sa se simta plini de viata si incantati sa fie impreuna.

Lumina de accent

Benzile LED pot, de asemenea, sa imbunatateasca lumina ambientala a unei incaperi prin adaugarea de accente. Trecerea benzilor de-a lungul picioarelor unei mese sau sub tejghele este o modalitate excelenta de a adauga culoare sau texturi unei incaperi. Cu benzile LED posibilitatile sunt limitate doar de imaginatia dumneavoastra.

Daca doriti sa adaugati un plus de creativitate, adaugati benzi RGB cu schimbare de culoare si valorificati puterea psihologiei culorilor. De exemplu, sa spunem ca doriti sa creati o stare de entuziasm intr-o camera, adaugati lumina rosie si ocupantii se vor simti stimulati si pasionati. Pe de alta parte, adaugati lumina albastra si ocupantii se vor simti relaxati si confortabili.

Sfat pro: Multe benzi LED cu schimbare de culoare de pe piata sunt de calitate scazuta. Asigurati-va ca comparati optiunile inainte de a face achizitia si asigurati-va ca benzile provin de la o marca de incredere. In timp ce multe lumini pretind ca dureaza intre 25.000 si 50.000 de ore, asigurati-va ca exista o garantie pe produs pentru a va proteja impotriva dezamagirilor.

iluminat de accent

Iluminatul de lucru

Lumina ambientala dintr-o incapere nu se masoara doar prin cat de atractiva este, ci si prin functionalitatea ei. Un avantaj al benzilor LED este ca versatilitatea lor le face excelente pentru instalatiile de iluminat pentru lucru. Benzile LED sunt probabil cea mai buna solutie care exista pentru iluminatul sub corpurile suspendate din bucatarie, de-asupra blatului – un exemplu comun de iluminat functional la domiciliu. Trebuie doar sa desprindeti adezivul de pe spatele benzii LED, sa o lipiti sub dulap si sa o conectati la o sursa de alimentare. Efectul luminii va fi uimitor!

iluminat de lucru cu benzile led

Variatoarele

Variatoarele sunt importante pentru a crea atmosfera potrivita de lumina ambientala in casa. Cu ajutorul variatoarelor, puteti reduce luminile pe masura ce se lasa noaptea, ceea ce va va relaxa mintea si va va aduce mai aproape de somn. Dimmerele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a adauga lumina intr-o camera in care intra in mod normal lumina naturala, dar poate ca norii lasa sa intre mai putina lumina decat in mod normal si aveti nevoie de un pic mai mult. Cu o banda de lumini LED cu intensitate reglabila veti avea control deplin pentru a adauga nivelul perfect de lumina necesar pentru orice situatie data.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *