-27%Sold out540 W








Panou Solar Fotovoltaic 540 W Monocristalin PERC Half Cell, 144 celule
Cod produs:
BWE6782
Cauta si in: Panouri solare
Beneficii
Expediem comanda ta oriunde in Romania, fara supra taxa de kilometri suplimentari, greutate sau dimensiuni!
Fara surprize neplacute! Poti verifica continutul coletului atunci cand ajunge curierul la tine.
1.490,00 lei Prețul inițial a fost: 1.490,00 lei.1.090,00 leiPrețul curent este: 1.090,00 lei.
1.490,00 lei Prețul inițial a fost: 1.490,00 lei.1.090,00 leiPrețul curent este: 1.090,00 lei.
Stoc epuizat
Panoul Solar Fotovoltaic Monocristalin PERC cu Jumatate de Celula de 540 W este un sistem de energie solara fotovoltaic, folosit in scop rezidential, comercial sau industrial, cu montare pe acoperis si la sol.
Panourile solare fotovoltaice monocristaline utilizeaza energie solara, o sursa de energie gratuita si nu produce poluarea mediului inconjurator, fiind o sursa de energie curata.
Captarea energiei solare pentru locuinta ta aduce numeroase avantaje: este o metoda prietenoasa cu mediul inconjurator in comparatie cu cele clasice, iti reduce mult costurile cu incalzirea pe termen lung, iar investitia initiala se amortizeaza in doar 3-4 ani.
Panoul solar fotovoltaic monocristalin transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Componentele principale ale unui panou solar fotovoltaic sunt celulele solare.
Panourile fotovoltaice se utilizeaza separat sau legate in baterii pentru alimentarea consumatorilor independenti sau pentru generarea de curent electric ce se livreaza in reteaua publica de curent electric.
Celulele fotovoltaice din componenta panoului solar fotovoltaic monocristalin absorb radiatia solara si o transforma in electricitate. Acest proces de conversie a energiei luminii in energie electrica, realizat de panoul fotovoltaic, poarta numele de efect fotovoltaic.
Panoul solar fotovoltaic produce monocristalin energie electrica de curent continuu. Astfel energia produsa de panoul fotovoltaic fie este inmagazinata in acumulatori solari (baterii solare) de mare capacitate in cazul sistemelor fotovoltaice off-grid, fie este livrata in reteaua electrica de interes public in cazul sistemelor fotovoltaice on-grid.
PERC, care inseamna Passivated Emitter and Rear Cell sau Passivated Emitter and Rear Contact, este o noua tehnologie menita sa obtina o eficienta mai mare de conversie a energiei prin adaugarea unui strat de pasivare dielectrica in partea din spate a celulei.
Stratul de pasivare dielectrica contribuie la cresterea eficientei prin:
Reducerea recombinarii electronilor – recombinarea electronilor blocheaza fluxul liber al electronilor prin celula, reducand eficienta. Stratul suplimentar de pasivare face ca fluxul de electroni sa fie mai constant si mai consistent, producand astfel un curent electric suplimentar.
Cresterea capacitatii celulei solare de a capta lumina – lumina neabsorbita este reflectata de stratul de pasivare inapoi catre celula solara pentru o a doua incercare de absorbtie pentru a produce energie suplimentara, facand celulele mai eficiente.
Reflectand lungimi de unda specifice care genereaza in mod normal caldura din celulele solare – anumite lungimi de unda sunt absorbite de stratul din spate al celulei solare acumuland caldura si reducand eficienta. Stratul suplimentar de pasivare reflecta aceste lungimi de unda din celula solara mentinand temperatura celulei solare.
Tehnologia celulelor solare PERC este mai simpla si mai rentabil, deoarece permite maximizarea productiei de energie datorita conversiei mai eficiente a energiei.
PERC este o tehnologie care este folosita pentru a imbunatati eficienta celulelor solare prin captarea cat mai multi fotoni suplimentari, fara a schimba fundamental modul de functionare a celulei solare. Acesta defineste o arhitectura a celulelor solare care difera de arhitectura standard a celulei care a fost utilizata de trei decenii si care este de obicei prezentata in toate manualele fotovoltaice.
O celula solara are un strat de aluminiu care face contactul dintre semiconductoare si partea din spate a celulei. Tehnologia PERC inseamna acoperirea celulei solare (mai precis partea din spate a acesteia) cu un strat dielectric special, prevazut cu gauri mici efectuate de un laser. Aluminiul este apoi aplicat pe partea de sus a stratului dielectric, in asa fel incat contactul cu placheta de siliciu sa se faca numai prin orificiile microscopice.
Tehnologia PERC mareste performanta panourilor fotovoltaice deoarece permite celulei solare sa capteze mai multa lumina. O celula solara obisnuita este formata din doua straturi de material semiconductor (cel mai intalnit este siliciul), cu proprietati electrice diferite, cunoscute ca baza si emitor.
In momentul in care cele doua straturi intra in contact, se genereaza imediat un camp electric puternic care trage electronii (particulele incarcate negativ) in emitator atunci cand acestia ajung la interfata dintre emitator si baza. Electronii sunt generati in momentul in care lumina intra in celula, si eliberati din atomii de siliciu. Electronii circula apoi liberi prin celula si contribuie la curentul electric numai daca sunt in stare sa ajunga la interfata dintre emitator si baza.
Diferite lungimi de unda ale luminii genereaza electroni la mai multe niveluri ale structurii celulei, lungimile de unda mai scurte generand mai multi electroni langa partea din fata a celulei, in comparatie cu lungimile de unda mai usoare, care vor genera electroni la partea din spate a celulei, sau pot trece prin ea fara sa genereze curent electric.
Aici intervine tehnologia PERC. Introducerea ei creste eficienta celulei prin stratul dielectric care reflecta inapoi in celula fiecare unda de lumina care a trecut pentru a ajunge pe partea din spate, si care nu a generat electroni. Prin aceasta reflectie, fotonilor le este oferita o sansa importanta de a genera curent.
Randamentul celulelor folosite la fabricarea panourilor fotovoltaice este mai mare deoarece, cu tehnologia PERC, celulele pot capta lumina la lungimi de unda mai lungi, spre exemplu dimineata devreme, seara, sau cand e innorat.
In astfel de momente, o cantitate mai mare de lumina albastra (lungimi de unda intre 450-495 nm) este absorbita de atmosfera, deoarece trebuie sa strabata lungimi mai mari pentru a ajunge pe suprafata Pamantului.
Lumina albastra este convertita in energie, in general, in partea de sus a celulei, in timp ce lumina rosie (lungimi de unda intre 620-750 nm) patrunde in continuare prin celula si este convertita in energie in partea de jos.
Lumina rosie nu este absorbita cu usurinta de catre atmosfera Pamantului si, ca rezultat, celulele care pot capta lumina rosie sunt in general mai puternice. Proprietatile “reflectoare” ale tehnologiei PERC asigura cresterea absorbtiei de lumina rosie, chiar si in conditii slabe sau difuze de lumina, oferind randamente energetice mult mai bune.
Lungimile de unda mai mari de 1.180 nm nu sunt absorbite de catre placheta de siliciu. In schimb, in celulele standard, astfel lungimi de unda sunt usor absorbite in partea din spate, generand caldura care creste temperatura celulei si reduce eficienta conversiei.
Pe masura ce stratul PERC reflecta aceasta lumina inapoi prin celula, se reduce cantitatea de absorbtie a stratului de aluminiu si, prin urmare, incalzeste stratul celulei. Aceasta reducere a absorbtiei ajuta celula sa functioneze la o temperatura mai scazuta si are un efect pozitiv asupra randamentului energetic.
Principala diferenta dintre celulele solare PERC si celulele solare standard este integrarea unui strat de pasivizare a suprafetei din spate, care este un strat de material pe spatele celulelor care ofera trei beneficii principale care sporesc eficienta celulelor.
1. Recombinarea electronica redusa
Adaugarea unui strat de pasivare a suprafetei din spate reduce „recombinarea electronilor” in celula solara. Pentru a fi simplu, recombinarea electronilor este tendinta electronilor de a se recombina, ceea ce provoaca un blocaj in miscarea libera a electronilor prin celula solara. Aceasta inhibare a miscarii libere a electronilor duce la eficiente celulare mai putin decat optime. Intr-o celula solara PERC, recombinarea electronilor va fi redusa pentru a creste eficienta.
2. Reflectarea luminii inapoi prin celula
Un strat de pasivizare a suprafetei din spate reflecta lumina care trece prin celula de siliciu fara a fi absorbita inapoi in siliciu, dand celulei solare o a doua incercare de absorbtie. Aceasta reflectare a luminii inseamna ca mai multa radiatie solara primita va ajunge sa fie absorbita de celula de siliciu, astfel celula devine mai eficienta.
3. Absorbtie redusa de caldura
Al treilea beneficiu al unei celule solare PERC este reflectarea anumitor lungimi de unda de lumina. O placheta de siliciu dintr-o celula solara poate absorbi lumina doar cu lungimi de unda de pana la 1180 nanometri (nm), iar undele de lumina cu lungime de unda mai mare trec prin siliciu si sunt absorbite de foaia metalica din spate a panoului solar, creand caldura. Cand celulele solare sunt incalzite, acestea functioneaza la eficiente mai mici. Stratul de pasivizare al suprafetei din spate din celulele solare PERC este special conceput pentru a reflecta lumina cu o lungime de unda peste 1180 nm, reducand energia termica din celula solara si, in consecinta, creste eficienta.
Greutate | 1 kg |
---|---|
Dimensiuni | 60 × 25 × 150 cm |
Tip produs |
Panou solar fotovoltaic |
Putere |
540 W |
Garantie |
25 ani garantia de iesire liniara a puterii; 12 ani garantia materialelor si tehnologiei; |
Tip panou solar |
Fotovoltaic |
Utilizare |
Rezidential ,Comercial ,Industrial |
Brand / Producator | |
Categorie |
Panouri solare |
Livrarea se va face la adresa mentionata in comanda, prin intermediul firmei de curierat partenere (SameDay, GLS, Fan Courier sau Bookurier). In pagina de finalizare a comenzii este mentionata firma de curierat pentru comanda ta.
Poti alege livrarea la adresa sau la EasyBox-ul din proximitate (disponibil doar pentru coletele cu dimensiunea maxima de 46 cm pe oricare din laturi)
Termenul de livrare este mentionat pe pagina fiecarui produs in parte.
Klio face eforturi pentru o procesare rapida a comenzilor si se asigura ca produsele comandate de tine vor ajunge la adresa indicata cat mai repede. Cu toate acestea, in situatii expetionale, pot aparea intarzierei datorita factorilor externi.
Pentru mai multe informatii, viziteaza si pagina Livrarea produselor.
Da, daca doresti ca produsul sa fie livrat intr-o anumita data aleasa de tine, alta decat cea standard, poti mentiona acest lucru in rubrica de observatii din formularul de comanda.
Da. Daca produsul se afla in stoc magazin, il poti ridica in aceeasi zi in care ai plasat comanda, in timpul orelor de program. Trebuie sa mentionezi acest lucru in formularul de comanda.
Nu, alegerea preferentiala a firmei de curierat nu este posibila momentan. Firma de curierat se aloca dinamic la fiecare comanda in functie de produs, adresa de livrare, greutate, dimensiuni, depozitul de unde se livreaza.
Da, taxa de livrare este aceeasi, indiferent de zona de livrare. Comanda ta va fi expediata la adresa indicata, fara suprataxa de km. suplimentari.
La Klio returul este cat se poate de simplu!
Tot ce trebuie sa faci este sa completezi un simplu formular de retur, iar noi ne vom ocupa de tot: chemam curierul sa preia produsul sau produsele, procesam rapid solicitatea ta si iti viram banii imediat.
Pentru mai multe detalii despre cum poti returna un produs sau despre conditiile returnarii, viziteaza pagina Returul produselor.
Returul are un termen prelungit de pana la 30 de zile din momentul livrarii (fata de 14 zile cat prevede legislatia), fara eforturi din partea ta. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi un formular de retur (iti ia mai putin de 30 de secunde)
Returul gratuit presupune ca noi ne ocupam de preluarea produsului sau a produselor pe care vrei sa le returnezi, fara costuri de expediere din partea ta. Tu trebuie doar sa pregatesti coletul si sa il predai curierului atunci cand vine sa il ridice. In cazul in care ai optat pentru retur la Easybox, trebuie sa incarci produsul in lockbox in termen de 48 de ore de la primirea mesajului pe telefon/email.
Pentru orice comanda, ai numeroase optiuni de plata: Ramburs (numerar la livrare), Transfer bancar, Card online, In rate prin TBI Bank (pentru anumite produse a caror valoare este mai mare de 100 lei), Card bancar la Easybox (daca optezi pentru livrarea in locker).
Daca nu ai mai cumparat pana acum online, poti afla aici pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a plasa o comanda. Procesul este cat se poate de simplu, intuitiv si... chiar distractiv.
Daca este mai comod pentru tine, poti plasa comanda la telefon 031 005 0723, pe whatsapp la nr. 0732 372 104 sau prin email la info@klio.ro.
Alatura-te comunitatii KLIO.RO si iti vom trimite ocazional ofertele noastre speciale, cupoane de reduceri si informatii despre cele mai asteptate campanii promotionale.
Stoc epuizat
Review-uri
Sterge filtreleNu exista review-uri pana acum.